rss
Magyar Rowlingként emlegetik az olvasók

Magyar Rowlingként emlegetik az olvasók

Kiadó hiányában a nem mindennapi történet szerzője nem mindennapi módon: olvasói táborának támogatásával magánkiadó létrehozásával jelentette meg a Csodaidők tetralógia harmadik részét, az Árulást. A Raana Raas név mögött megbúvó pálfai írónő regénye egyes kritikusok szerint Tolkien és Rowling regényeivel vetekszik.

Kulcsinformációk

  • A sorozat első két megjelent kötete: Az ogfák vöröse (2006), Kiszakadtak (2008)
  • A Csodaidők sokkal inkább családregény vagy társadalomrajz, mint sci-fi
  • Olvasótáborában minden korosztály megtalálható a tizenévestől a harmincason át egészen a nagyszülőkig
  • Társadalmi tükröt tartva elénk az emberiség örök érvényű kérdéseire keresi a választ: létezik-e egyáltalán tökéletes társadalom, vajon azt kell-e igazán magunkénak érezni, amelybe beleszülettünk és így tovább.

Az eredeti sajtóközlemény

Link: Magyar Rowlingként emlegetik az olvasók

Fényképek

Görgey EtelkaAz első három kötet borítója


Idézetek

Gombos Péter gyermekirodalom-kutató:

  • „(…) Görgey Etelka ezúttal inkább Frank Herbert és J. R. R. Tolkien hagyományait követve alkotott. Vagyis afféle „másodteremtőként” (…) egy komplett világot kitalált. Méghozzá a lehető a legaprólékosabban. A jövőben játszódó történetnek ugyanis nemcsak a helyszíneit, a szereplőit írja le minden részletre ügyelve a szerző, de (…) nyelvet is alkotott, mellyel a niesiek kommunikálnak egymás között. De olvashatunk a kaveni közösség szokásairól, szólásairól, történelméről, a környezetük növény- és állatvilágáról is.” (http://csodaidok.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=232&Itemid=110)

Kapcsolódó tartalmak

Csodaidők
Csodaidők a Wikipédián
Index.fórum

A szerző

Görgey Etelka (34)
Műfordító, teológus, hebraista, református lelkész. Középiskolai tanulmányait Pécsett végezte egy magyar-olasz gimnáziumban, majd a Károli Gáspár Református Egyetemen teológiát, az ELTE-n pedig hebraisztikát hallgatott. Teológiából 2007-ben doktorált. Érdeklődik a nyelvészet és a nyelvtörténet iránt, három európai nyelven beszél, valamint több holt nyelv ismerője. Lelkész és festőművész férjével Pálfán élnek, egy gyermekük van, a másodikkal várandós.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr